06 d’abril 2011

MANIFEST PER L’ARRIBADA DEL TREN A CASTELLAR DEL VALLÈS

Després de molts anys de reclamar-lo, sembla que per fi l’arribada del tren a Castellar serà una realitat abans de 2016. El projecte està pendent en aquest moment de la resolució de l’Estudi Informatiu i no tenim encara una data definitiva ni prou clara sobre la prolongació i arribada de la línea dels FGC a Castellar del Vallès. Aquesta important infraestructura és present, però, a la documentació del Pla General d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya i ja s’han dut a terme els primers tràmits necessaris per fer realitat aquest gran projecte.

Sens dubte l’arribada del tren a Castellar suposarà la inversió pública més gran i important de la seva història, i serà una obra que condicionarà enormement les nostres vides i el futur del poble. La greu crisi econòmica que patim ens permet ara treballar el projecte amb profunditat, millorant-ne el rendiment econòmic, és a dir, el seu cost i també les seves prestacions socials, el servei. Aquesta obra no començarà fins que s’acabi la prolongació del tren a Sabadell i cal aprofitar aquest marge de temps per millorar el projecte sense dilatar-ne la seva compromesa execució. La crisi urgirà encara més a canviar el model de la mobilitat arreu, i per moltes raons.

Un Castellar connectat amb l’exterior per tren significa en primer lloc: una gran millora en la competitivitat econòmica de la vila, disminució de la despesa familiar i laboral en els desplaçaments i una disminució en el consum d’energia. I en segon lloc una gran millora en la qualitat de vida dels vilatans deguda a l’impacte positiu del tren en el medi ambient i l’important augment en la connectivitat del seus habitants amb el Vallès i amb l’àrea metropolitana de Barcelona, ja sigui per estudis, salut, feina o lleure. Per la gent gran i pels joves. Per tots i per tot.

El nombre d’estacions, la seva ubicació, el seu accés, els serveis associats, la traça, la freqüència de pas, el calendari de les obres, les afectacions en el nostre dia a dia, els mètodes constructius, els efectes sobre el nostre entorn natural i molts més detalls, s’han anat perfilant en l’estudi informatiu. Però des de Plataforma Tren Castellar Centre, tenim la profunda convicció que aquest treball informatiu encara no ha acabat, i que els vilatans de Castellar hi tenim encara molt a dir.

A la Plataforma Tren Castellar Centre estem treballant des de la ciutadania, sense partidismes ni protagonismes, amb constància i rigor, per aconseguir el millor tren per a la vila, però per aconseguir-ho és més necessària que mai la fermesa institucional del nou consistori que resulti de les eleccions que encarem el proper 22 de maig i la implicació de la societat castellarenca.

Les decisions que es prenguin els propers anys relacionades amb el tren seran determinants de cara al futur de Castellar. Les vilatanes i vilatans de Castellar i Sant Feliu del Racó no podem permetre’ns el luxe de quedar al marge d’aquest moment històric.

Per aconseguir el millor tren per Castellar i un bon futur per a tothom!

Plataforma Tren Castellar Centre 


Adhesió particular                             Adhesió entitat

3 comentaris:

 1. QUE BUENA NOTICIA PARA MIS OIDOS , DEPUES DE TANTOS AÑOS.
  YA ERA HORA , HABIAN MUCHOS COMENTARIOS SOBRE LA LLEGADA DEL TREN A CASTELLAR DEL VALLES PERO TAMBIEN HAY GENTE QUE NO LO QUIERE POR CIERTOS MOTIVOS.

  PERO YO ESTOY MUY PERO MUY CONTENTA CON LA NOTICIA GRACIAS A TODAS AQUELLAS PERSONAS QUE HAN ECHO QUE SE REALIZE ALGO TAN ESPERADO.
  ENHORABUENA.


  UN SALUDO

  DESDE LA TIENDA LA KANAYA DE CASTELLAR DEL VALLES

  ResponElimina
 2. Bé, del que es tracta realment és de fer els pasos ferms i pertinents per arribar a fer sòlida la bona notícia....

  ResponElimina
 3. Espero como ciudadano de mi querido Castellar, y como alguien preocupado por el medio ambiente, que la llegada de los catalanes al pueblo sea una realidad mas temprano que tarde, que ya dejaremos de depender en parte de la vallesana, de atascos, de accidentes en la carretera... de castellar a barna del tiron!! y en un futuro, del propio castellar al aeropuerto con tan solo 1 transbordo a la l9. Parece un sueño ¿no?

  ResponElimina