18 de novembre 2011

Què diuen els candidats al Congrés dels Diputats de l'arribada del tren a Castellar?


Entrevistes de Radio Castellar als candidats al Congrés dels Diputats a les properes eleccions del 20-N

Una solució per la mobilitat de Castellar:
L’ARRIBADA DEL TREN O EL DESDOBLAMENT DE LA B-124?
..................................................................................................................
14/11/2011
Carlos Corcuera (PSC): número 10 de la llista del PSC de Barcelona

"Se que les dues alternatives estan plantejades, l’arrivada del tren podria ser bastant important, crec que és una forma important però bastant complicada per que requereix una inversió força important, no sé si en aquests moments estem en condicions de fer aquesta inversió, en canvi desdoblar una carretera sempre és més fàcil, necessita menys recursos per fer-ho. A mi m’agradaria més l’opció del tren, però la veig més complicada."
..................................................................................................................
15/11/2011
Marta Ribas (ICV-EUiA): número 4 de la llista d’ICV-EUiA de Barcelona

"Sempre hem apostat pel transport ferroviari com a prioritat. No voldria dir que potser no calgui igualment millora en el tema viari cap a Castellar, no sou un cas especial. Però evidentment el transport ferroviari és la solució en molts aspectes, no només per que li dona la possibilitat a tota la ciutadania a traslladar-se amb ferrocarril, no cal tenir cotxe, no tothom es pot permetre tenir un cotxe avui en dia, això ho hem de tenir en compte. A més hi ha gent que té problemes de mobilitat, gent gran, nens que no poden conduir i per tant tenen una dependència d’algu altre si només han d’anar amb cotxe. Amb tren tens una mobilitat molt més autònoma. Però és que a més tenim un problema amb el petroli i la dependència de la mobilitat amb transport amb cotxe ens comporta un problema, hem de fer un canvi de xip, d’infraestructures en el nostre país i el tren és la solució i no només per les persones si no també per la industria el tren de mercaderies, nosaltres fa molt temps que hi estem apostant. No hauríem d’haver invertit tants diners amb l’AVE, som el segon país amb més quilòmetres d’AVE del món, i per què ens serveix? És el tren de mercaderies el que donaria facilitats, rebaixa de costos i més bona connexió amb Europa per exportar la nostra industria, en una comarca com el Vallès que la seva aposta és la industrial i també el tren evidentment pels passatgers"
..................................................................................................................
16/11/2011
Ramona Vergés (ERC- RCat-Catalunya Sí): número 3 de la llista d’ ERC- RCat-Catalunya Sí de Barcelona

"Nosaltres sabeu que som una coalició sobiranista aleshores el tema de les infraestructures d’aquest país forma part de les mancances endèmiques que patim, jo no conec la lletra petita de Castellar, en qualsevol cas si que conec que les decisions sobre infraestructures no es decideixen a Catalunya. Una cosa que trobo esgarrifosa és que no tingui estació de tren, no puc entrendre que un municipi d’aquesta magnitud no tingui una estació de tren, no només és la carretera sino l’estació. Les ciutats han d’estar ben comunicades, suposo que la carretera per la que he vingut deu tenir centenars d’anys, molts. Jo sóc metge però m’agrada molt la política, la sento com una responsabilitat i crec que m’acabaré formant com a política, és a dir no sóc experta en infraestructures, però el que passa és que les infraestructures són cabdals per un país, si Castellar necessita evidentment està ben comunicat per tenir un bon teixit industrial per que els ciutadans puguin entrar i sortir de Castellar, és obvi que ha de tenir un bon tren, una estació, un bon vial i una bona carretera que comuniqui amb la capital del país i de la comarca. Seran els tècnics especialistes en infraestructures els qui hauran d’establir el com, però la necessitat és òbvia, no la tenim per que depenem d’Espanya."
 ..................................................................................................................
17/11/2011
Lourdes Ciuró (CiU): número 8 de la llista de CiU de Barcelona

"Evidentment són dues infraestrucures bàsiques per Castellar, el fet que arribin els Ferrocarrils de la Generalitat al vostre municipi penso que ha de ser una reinvindicació que no podem deixar d’atendre, avui en dia la mobilitat de proximitat penso que l’hem de resoldre com a país amb la mobilitat de rodalies amb ferrocarril, per tant l’aposta del Govern de la Generalitat és apostar per les rodalies, apostar pel que és transport ferroviari. Tenim uns nivells de contaminació escandalosament alts, sobretot en aquella cruïlla de Sabadell cap Castellar, per tant per caminar cap aquí només s’ha d'apostar per les infraestructures bàsiques del país i en aquestes hi ha principalment el que és la connexió en aquest cas fins a Castellar. Tot és problema de calers com sempre, s’acaba parlant de diners i s’acaba parlant que hem de tenir els recursos que ens calen. Per tant quines haurien de ser les reivindicacions del país aquesta vegada a Madrid de tots els catalans, doncs que ens arribin els recursos."
 ..................................................................................................................
 18/11/2011
Carme Argilés (PP): número 10 de la llista del PP per Barcelona

"Crec que són importants les dues coses, per que aquí teniu polígons industrials que no estan amb una activitat òptima per culpa d’aquests mitjans de transport, però si hem de ser seriosos i hem de ser responsables crec que actualment el que tindria menys cost seria el desdoblament per que del desdoblament ja hi ha el projecte aprovat en canvi el tren seria més costós per tant en èpoques de crisi com ara el més important és el desdoblament."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada