10 de març 2016

El metro del Vallès, arribarà a Castellar del Vallès?

El metro del Vallès no té intenció d’arribar a Castellar del Vallès


Un projecte totalment parat. Tot i que el perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sabadell gairebé estigui enllestit, un projecte que es va estudiar ha quedat totalment aparcat. Es tracta de l’arribada del metro al municipi de Castellar del Vallès. Aquesta población, que només compta amb autobus com element de transport públic, ha reivindicat des de fa molts anys la necessitat que arribi algún ferrocarril per dinamitzar l’economia de la zona i facilitar la mobilitat dels seus ciutadans.

El projecte es va estudiar, i fins i tot va agafar molta importància l’any 2010, monent en què es van elaborar els primers plànols per veure la viabilitat del projecte. La Generalitat de Catalunya va publicar un informe detallant que el preu d’aquesta infraestructura seria de 320 milions d’euros i que es basaria en allargar la línia uns 4,5 kilòmetres més des de l’estació de Ca n’Oriach.

Dues noves estacions i serveis per a més de 8.000 persones
El projecte era ambiciós, però també necessari. Segons l’estudi de viabilitat de la Generalitat, el traçat seria majoritàriament soterrat, menys uns 700 metres de via que quedarien al descobert. La idea era crear dues noves estacions: la primera al polígon industrial Pla de Bruguera, i la segona al centre de Castellar del Vallès.

Les dades aportades per aquest estudi asseguraven que el nou servei seria utilitzat per més de 8.000 persones diàriament. L’objectiu d’aquesta nova inversió era clar, i així ho detalla l’ens autonòmic: “l’’actuació comportarà una millora substancial en les comunicacions entre aquest municipi i el centre de Barcelona, i servirà també per a potenciar els desplaçaments amb transport públic en l’àmbit més local i comarcal”.

De moment, però, el projecte ha quedat parat des de la seva publicació el 2010. La inauguració del nou perllongament a Sabadell podrà ser el moment de reobrir aquest debat i tornar a posar sobre la taula la necessitat que Castellar del Vallès estigui connectat amb la capital catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada