25 de desembre 2009

Curs del perllongament a Sabadell

Cristina Farrés, A+Sabadell, 24/12/2009

La tuneladora no perforarà fins el mes de juny

El director general de transport terrestre de GISA assegura que no es foradarà el subsòl sabadellenc fins que no s’hagin excavat les estacions. En aquest sentit, manté que no hi ha retards en el calendari i les obres finalitzaran el 2012

Finalment el subsòl sabadellenc no es començarà a perforar fins a l’estiu del 2010. Així ho va explicar el director general de transport terrestre de GISA, Manuel Villalante, argumentant que s’ha demorat pràcticament sis mesos de treball de la tuneladora per “adaptar els terminis amb la resta de l’execució de l’obra”. És a dir, es retarda fins que no estiguin més avançades les excavacions dels forats de les estacions ja que es vol evitar que un cop comenci a treballar no s’hagi d’aturar mentre encara s’estan acabant les caixes de les estacions, especialment la de la Plaça Espanya, la primera a la que arribarà. Tot i així, va deixar clar que en termes absoluts no afectarà al calendari de l’obra, aquesta estarà acabada a principis del 2012.

Repassant l’estat d’execució actual, Villalante va felicitar a la direcció del projecte perquè s’està seguint el calendari previst en tots els punts de la ciutat. “L’obra bruta va minvant i a finals del 2010 pràcticament haurà acabat”, va destacar, assegurant que excepte a Gràcia les molèsties ocasionades a veïns, comerciants i al trànsit disminuirà substantivament.

Repassant punt per punt l’estat dels treballs, a la Plaça Major abans de l’estiu del 2010 estarà acabada la llosa a tot el Passeig i tot l’espai quedarà alliberat “excepte la rampa per evacuar terres”, en paraules del director, un procés que d’aquí a un any també es farà a l’Eix Macià. Pel que fa a la Plaça Espanya, Villalante va comentar que “ja està acabat el 45% de la llosa de cobriment”, tot i que on s’està avançant a major velocitat és a la Ronda Navacerrada (la primera estació on arribarà la tuneladora), ja que al 2010 ja estarà acabada completament la coberta. Finalment, segueixen el calendari previst el pou d’atac i l’àrea logística de la tuneladora del Parc del Nord.

Perllongament de Gràcia
Pel que fa als 400 metres més de soterrament del Metro a Sabadell, eliminant així la fractura entre els barris de Gràcia i el de Can Feu, des de GISA van ratificar l’acord amb l’Ajuntament englobant-lo en el paquet de millores que s’han fet al projecte inicial del Metro: aparcaments soterrats al centre i l’avinguda Josep Tarradellas o disminuir l’afectació a la Creu Alta, entre d’altres.

“Falta plasmar el pacte jurídicament, licitar l’estudi informatiu i fer el projecte constructiu”, va dir el director. Aquest procediment compta amb dues exposicions públiques, per tant van preferir no posar cap data al calendari d’inici d’obres, tot i que van assegurar que no afectaria a la data de finalització del Metro. D’altra banda, l’estació provisional en aquest punt de la ciutat estarà acabada “a finals del segon semestre”, segons el tinent d’alcalde d’urbanisme, Juan Carlos Sánchez. Aquesta està situada entre els carrers enginyer Playà i l’aparcament actual.

Més informació del Diari de Sabadell, 24-12-09 (El perllogament a Castellar sortirà a exposició pública al gener)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada