11 de desembre 2009

La tuneladora que ha de foradar Sabadell per fer el Metro dorm a Parets del Vallès

Cristina Farrés, A+Sabadell, 08/12/2009

La tuneladora de Sabadell ja ha arribat a Catalunya i podria a començar a excavar el març vinent / AVUI SABADELL

Arribarà a la ronda Navacerrada el març del 2010, quan s’hagi acabat el pou d’atac. Les obres segueixen el calendari previst

La tuneladora que foradarà el subsòl sabadellenc ja dorm al magatzem del contractista de les obres del Metro, a Parets del Vallès. Així ho han explicat des de GISA, l’empresa gestora d’infraestructures de la Generalitat.

De moment està desmuntada per peces, tal com es va fer el trasllat des de la fàbrica d’Alemanya, ja que es muntarà directament al pou d’atac de la ronda Navacerrada. I és que el forat del Metro es farà de nord a sud.
Tal com preveu el calendari d’obres, els tres primers mesos del 2010 és quan s’han d’acabar els treballs preparatoris a Ca n’Oriac. Allí s’està arranjant el terreny perquè hi pugui entrar la tuneladora i es pugui treure tot el material que es vagi guanyant amb les fulles de tall.

Les terres sortiran de la ciutat en camions, igual que passarà a les zones on s’està fent els forats de les estacions. Tot i així, a les quatre parades noves l’impacte visual de les obres serà molt menor que a la ronda Navacerrada, la cinquena zona on el nou Metro s’aturarà.

Cal tenir present que un cop s’hagin acabat de construir els murs pantalla del perímetre de les estacions es cobriran els espais amb una gran llosa de formigó i tots els treballs a partir d’aquell moment es faran sota terra. Per tant, les molèsties a comerços i veïns seran molt menors.

D'altra banda, a partir d’aquest divendres els vianants del centre podran tornar a travessar pel centre el Passeig de la Plaça Major. I és que tal com va passar durant la campanya de Nadal del 2008, s’ha instal·lat una passarel·la provisional com a element dinamitzador del comerç fins el dia 7 de gener.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada